Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod SvoDa v 07 říj 2009 07:55

@dalanik: právě proto jsem založil toto vlákno, aby se mohl někdo ujmout všech těch různých variant a případně to dát dohromady tak, aby tam byly vyčerpávající informace a bylo to co nejjednodušší a tím i použitelné pro více lidí.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod amatér v 07 říj 2009 08:23

@ dalanik
přemýšlel jsem o tvém řešení, z důvodu aktualizace mi to připadá nejsnazší, ale napiš prosím kam všude se cpou ty mortscripty. Má všeobecná averze vůči těmto souborům je známá. :D
@ SvoDa, to není o tom, že by mi vadilo, když někdo něco přidělá, naopak jsem rád, ale každý máme jiné názory, mým záměrem je řešení, u kterého si každý může vybrat co mu vyhovuje (obdoba Gurjonova řešení složkou extension).
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11110
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod SvoDa v 07 říj 2009 08:43

Nakopči to tak, tak to je (mort je uvnitř) a jen na něj v TC před spuštěním igo8 poklikej, aby se "zaregistoval" do registrů.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod dalanik v 07 říj 2009 08:49

amatér:

Je to jednoduchy, je tam jen jeden mortscript soubor ktery se spousti bud' primo (pokud mas nainstalovany mortscript do systemu nejakym unlockem), nebo pres exac stejneho jmena jako .mscr. V druhem pripade nemusis mit nic nainstalovaneho, pouzije se mortscript.exe ve stejnem adresari.

Skript pak zkontroluje zda se neco zmenilo v databazi, pokud jo, vytvori nove ini soubory a pak spusti program. Pokud ne, primo spusti program.

Jedina nevyhoda je ze se, pokud chces zmenit design, musi editovat .mscr namisto ini souboru ;-)

D.
Uživatelský avatar
dalanik
 
Příspěvky: 106
Registrován: 04 čer 2009 09:46
Bydliště: Praha

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod SvoDa v 07 říj 2009 09:03

@dalanik: teď jsem si všiml, že tam nemáš mortscript.mscr, ale jen ten mortscript.exe.
Neměl bys jej tam přidělat, nebo tam není nutný ? (já tu tvou verzi tak jak je ještě nezkoušel :oops: )
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod vovi v 07 říj 2009 09:12

Ne, on tam má Countryinfo.mscr - a to se pouští pomocí Countryinfo.exe.
Ten Mortscript.exe je obecný interpreter skriptů; mortscript.mscr je default jméno skriptu, který interpretuje.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7343
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod SvoDa v 07 říj 2009 09:36

Tak pak je to jasné - mortscript.mscr to nepotřebuje a lze to nakopírovat tak jak to dalanik má.
Je fakt, že tato dalanikova verze CountryInfo je "snadnější" pro "údržbu" a aktualizaci údajů, protože u fmilana jsou ty texty na té sólo stránce needitovatelné, musely by vytvářet nová .bmp.
Jenže dalanik tam tu "další" stránku s těmi fmilanovými texty a dalšími informacemi nemá a jen "poscriptil" to, co původně vyvěsil Mirek.

Kdyby se dalanikovi chtělo ty fmilanovy přidané stránky zapracovat do svého řešení (popř. fmilanovi do dalanikovi :D ) mohl by s tím pak každý dál pracovat a přidávat případná nová info, které jsou jistě velmi užitečné a vyvěsit sem jen příslušné .ini soubory.

Pěkně tu práci mezi vás rozděluji :oops: , že :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod vovi v 07 říj 2009 09:51

SvoDa píše:Tak pak je to jasné - mortscript.mscr to nepotřebuje a lze to nakopírovat tak jak to dalanik má.

Nedá mi to: skutečně vynikající a vyčerpávající shrnutí tématu, Dane! :lol: :lol: :lol:
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7343
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod dalanik v 07 říj 2009 10:02

SvoDa:

nemusi tam byt mortscript.mscr. Je tam countryinfo.mscr a countryinfo.exe. Kdyz nemas mortscript v systemu, ten countryinfo.exe spusti mortscript s countryinfo.mscr jako parametrem....
Uživatelský avatar
dalanik
 
Příspěvky: 106
Registrován: 04 čer 2009 09:46
Bydliště: Praha

Re: Databáze údajů CountryInfo pro skiny

Příspěvekod dalanik v 07 říj 2009 10:07

SvoDa píše:Kdyby se dalanikovi chtělo ty fmilanovy přidané stránky zapracovat do svého řešení (popř. fmilanovi do dalanikovi :D ) mohl by s tím pak každý dál pracovat a přidávat případná nová info, které jsou jistě velmi užitečné a vyvěsit sem jen příslušné .ini soubory.

Pěkně tu práci mezi vás rozděluji :oops: , že :lol:


Haha, no jo, kazdy projekt chce projektoveho manazera ;-)

A pak i s tim mym .ini souborem to bude mit problemy - treba, jaka je maximalni delka textu, a jak ho zarovnavat nebo jak prelomit radek, ukladat radky zvlast, nebo to nejak parsovat ve scriptu, pouzivat proporcionalni nebo aquidistant font (pri parsovani radku - protoze jedine s aquidistant fontem se da urcit kolik pismen se vejde do radku)... atd...

Zadna legrace... ;-)
Uživatelský avatar
dalanik
 
Příspěvky: 106
Registrován: 04 čer 2009 09:46
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník